Tillbaka till yoga

Vad är yoga egentligen?

Jag har under de senaste dagarna återvänt till yogan som redskap då det känns tufft och jobbigt. Just nu är det både jobb och skola som drar i mig, samtidigt som jag behöver tid för mig själv. Då hjälper yogan mig att centrera mig, att hitta vad som är viktigt och vart mitt fokus ska ligga. Men jag vill belysa att jag inte endast menar de rörelser jag gör på yogamattan.

Nej, jag menar mer allt det som jag byggt upp tillsammans med yogan och yogamattan. Först av allt är det andetaget. När allt annat fallerar håller jag mig fast i andetaget tills jag ridit ut stormen. Sen kommer stillheten. Om så bara för en sekund. Slutligen har vi dels den styrka som finns i mina muskler, men även den styrka som jag har i mitt sinne. Jag kan stå upp för mig själv och mina värderingar både i tankar, uttalanden och kroppsspråk. Det är yoga för mig.

regering2 

One Comment

  1. Så klokt beskrivet Julia! Tycker också att det är superviktigt att reflektera kring varför en gör saker. För mig är yoga verkligen en helhetsfilosofi som inte automatiskt inkluderar snygga outfits, slimmad kropp, nyttig mat och resor till retreats. Det är nästan det motsatta.. Jag tänker snarare att det är enkelheten, lugnet och att kunna bortse från yttre omständigheter som är det jag vill åt. Den där lilla lilla lugna stunden efteråt sätter spår även i perioder när jag tänker att det inte gör det. Kram till dig och hoppas du hade en fin födelsedag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *