Presence

Jag tror inte riktigt att det blir något sommarlov det här året, för jag ska jobba mycket och sen kommer vi att flytta mitt i sommaren till vår nya lägenhet. Den lilla semestern jag får ska jag dock åka till Köpenhamn för att hälsa på Becca, vilket kommer bli så mysigt. Men veckorna innan och efter är det mycket jobb och planering inför flytt.

Lösningen? Närvaro.

Det är ett sånt ord man kanske har hört eller läst i yogasammanhang, eller som man faktiskt blivit vän med. Men jag börjar i alla fall inse hur mycket det faktiskt gör för psyket att bara försöka vara närvarande. Det kan ju vara speciellt viktigt i de stunder då man har det härligt eller är avslappnad och får återhämta sig. Försök dock att vara det i de jobbigare situationerna också, för oftast märker man att mycket av stress eller negativa känslor sitter i huvudet. Man kanske ställer för mycket krav på sig själv, har svårt att säga nej till sig själv eller andra, eller bara har höga förväntningar på en situation. Försök då att några gånger om dagen stanna upp, hitta andetaget, ta ett mentalt steg tillbaka, hitta lite tystnad, känna marken under fötterna, vad som helst som blir en paus i din dag.

IMG_0090

2 Comments

  1. Håller helt med dig! Jag tränar mig också mycket i närvaro; det är en viktig nyckel för att må bra. Stanna sig själv så att man inte helt går upp i det som har med framtiden att göra. Ibland känns det som att man som ung bara ska bry sig om det som händer sen och det tycker jag är synd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *