Let it be

Många tänker nog att yogamattan ska vara en plats där de får vara ifred och känna sig lyckliga. Men det är precis lika viktigt att låta alla känslor komma fram på yogamattan. Bara låta det som kommer komma och finna sitt andetag i det.

Det blev jag påmind om av Beccas fina yogalärare Jona häromdagen när jag såg en bildtext hon hade lagt upp. Och som många gånger förut blir jag förundrad över att såna små påminnelser kommer precis när man som mest behöver dem.

Den senaste tiden har jag kommit tillbaka till yogan efter en längre paus. Nu märker jag mer än någonsin att jag vissa gånger är hård mot mig själv på yogamattan. Borde orka mer, fortsätta längre, vara mer vig. Tankarna kommer som små vindpustar som jag lätt kan vifta bort, och snabbt så gör jag precis det. Även om jag tror att det är bra att inte ta dessa tankar på allvar så känner jag ändå att det kanske skulle vara nyttigt att låta känslorna som följer de tankarna bara finnas. Om de känslorna nu dyker upp är det ju något inom mig som vill upp till ytan.

yogacowpose 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *