Inspirationskällor

En lugn dag med vila och återhämtning för kroppen. Efter att ha burit flyttlådor och åkt runt till olika lägenheter hela helgen så är det så skönt att bara få spendera en hel dag på samma ställe. Jag ska nog ta en promenad ute i solen för att värma upp kroppen innan en stund av yoga.

Det har varit många i min närhet som har varit intresserade av yoga på sistone, och jag tycker det är så kul att få visa någon vad yogan kan tillföra i ens liv. Jag är ju inte en yogalärare och jag har inte all kunskap, men det verkar som att de runt omkring mig som inte redan utövar yoga gillar att jag inte har så många regler kring det. Att komma in i den här världen av yogapositioner, meditation, andning och batikkläder kan vara lite skrämmande då man kanske inte känner sig redo att ta in allt på en gång.

Yoga är en livsstil. Men man gör alltid sina egna val. Om du väljer att göra några yogapositioner tio minuter om dagen med din andning så räcker det. Om du väljer att utöva yoga flera timmar om dagen och äta glutenfri veganmat så räcker det. Du är en yogini eller en yogi i vilket fall i mina ögon.

Det bästa sättet för mig att behålla yogan i mitt liv är att hela tiden känna mig inspirerad av yogan. Oftast yogar jag på min matta i vardagsrummet där det är ont om plats och jag kan bli avbruten när som helst. Det är drömmen om att en dag få yoga på en tom strand i soluppgången som inspirerar mig att stå trångt i vardagsrummet. Oftast äter jag mycket frukt och grönsaker blandat med vegetarisk hämtmat och choklad. Det är drömmen om att bo nära en ekologisk matmarknad eller kunna gå ut och äta glutenfri vegansk restaurangmat i närheten av mitt hus som inspirerar mig att göra så gott jag kan när jag handlar på Ica. Att hitta inspiration ger en känsla av mening och glädje i att fortsätta och hela tiden utvecklas med yogan. Det första steget är att hitta din inspirationskälla.

Hur hittar du inspiration?

yoga2 yoga3 yoga4 yoga5 yoga6

 

Bilder från Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *