Glutenfree goodness

Har äntligen landat tillbaka hemma hos mamma och pappa, efter en helg av bärande och städande. Och så fort jag känner mig lugn och trygg så vill jag ta tag lite i mig själv och min kropp igen. Jag är lyckligt lottad som har alla dessa fina och intelligenta människor runt omkring mig, så att jag får tips om både yoga, träning, mat och ayurveda… Men det är svårt att ta till sig alla råd när man är mitt uppe i andra saker (även om det är då man behöver allt “nyttigt” som mest). Som tur är har jag nu landat och har tid att samla ihop mig efter mycket flytt hit och dit, så nu ska jag ta hand om mig själv.

En av sakerna som ingår i detta är att dra ner en del på gluten. Gluten är något jag verkligen inte ser som farligt för kroppen om man inte är glutenintolerant, men jag känner att min kropp fungerar bättre om jag äter så mycket glutenfritt som möjligt. Det känns för mig som att gluten gör att min kropp får kämpa med att bryta ner det, så matsmältningen har inte tid att ta upp näringen från resten av maten lika bra. Som resultat blir jag dåsigare och känner mig uppsvälld (men det här är bara min personliga åsikt, inte något som jag forskat om).

Eftersom jag ÄLSKAR italiensk mat så blir det dock en del substitut i pastahyllan. Jag vill inte och tänker inte sluta med pasta inom den närmsta tiden, vilket betyder att jag har letat runt efter glutenfria alternativ. Och det finns faktiskt riktigt bra utbud måste jag säga. Jag blandar sorter och märken, men det enda jag inte älskar är de pastasorter som är gjorda enbart på majs… Annars funkar de flesta sorterna! Någon mer som gillar glutenfritt?

 

food2

 

food

 

food4

 

food3

 

food5

 

Glutenfri pasta med tomatsås och mozzarella

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *