Artesana: Vee Speers

Jag kommer ihåg när jag på Fotografiska såg utställningen The Birthday Party av Vee Speers. Sedan jag var liten har jag gillat att stå länge länge och titta på målningar eller fotografier på museum, för att kunna leva mig in i varje konstverk. Men med Vee Speers bilder blev det något annorlunda. Jag blev nästan skrämd av barnen på fotografierna, samtidigt som jag ville veta mer om varenda en och rädda dem från det hemska födelsedagskalaset de alla blivit tvingade att gå på.

Att varje barn har en helt egen historia att berätta är något som syns tydligt i sättet de poserar på bilden och vilket ansiktsuttryck de har. Är barnen utklädda eller har de själva fått välja vilka kläder att ha på sig för att gå på kalas? Känner de varandra eller kommer de från helt skilda världar?

När vi var klara på Fotografiska kände jag direkt att jag var tvungen att ta med mig de här barnen så jag köpte den vackra boken som också heter The Birthday Party. Och jag vet att många måste ha känt samma som jag eftersom bilderna är så otroligt populära som inredning. Jag tycker också det är intressant att det verkar bara vara vissa fotografier som folk köper som posters, så jag undrar om alla har samma favoritbarn? Här är i alla fall några av mina…

veespears veespeers2 veespeers3 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *