Artesana: Johanna Ljunggren

Idag har vi lagt upp en till så kallad “story” på Stories of Us där jag har intervjuat rawfoodkocken som jag fick äran att jobba hos på Stockholms Matmarknad: Johanna Ljunggren.

Sedan jag lärde känna henne under sommaren har hon både lärt mig om en för mig helt ny värld med plantfood och hälsosam mat av bra råvaror, men även utmanat mig i min personliga yogafilosofi. Innan jag träffade Johanna så hade jag ju redan många härliga yogisar runt omkring mig, och dessa kretsar så har det i flera år handlat om att man ska leva rent och jag har fått information om många olika riktlinjer när det kommer till mat och hälsa. Det har varit trender som juicefasta, bara äta glutenfritt, äta efter sin blodgrupp, vara vegan… Jag tror vi är många som har stått i något sorts träsk och vadat igenom ett hav av regler.

Men det är det som är så härligt med livet. Först ska man lära sig alla regler och prova hur det känns när man lever efter dessa. Och sen ska man skita i dem. Bara ta till sig allt härligt och vända döva örat till när folk kommer och tycker en massa saker. Den enda regeln för att leva rätt är att det finns inga regler. Och det här är precis det som jag har blivit påmind av tack vare fantastiska Johanna. Att man kan äta kakan och ha den kvar, genom att blanda yoga, träning, meditation, juicer, grönsaker & allt annat härligt nyttigt för kroppen med choklad, skratt, sex, bakelser, kaffe, en god köttbit eller en hummer, dans, goda drinkar & allt annat härligt nyttigt för själen. Så gå in och inspireras av vackra Johanna Ljunggren!

 

johanna

 

Bild från Johannas blogg 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *