Artesana: Åsa Lindström

När jag var liten beundrade jag alltid några koppar som min väns mamma hade. Hon hade placerat de en och en i fönstret, som ett litet konstverk. Varje kopp hade en egen färg, ett eget tryck och en egen berättelse.

Förra sommaren, när vi hälsade på hos min vän på Gotland, så fick jag en chans att köpa en av dessa vackra koppar till mig själv. Bland alla som stod uppställda mot den vita väggen i affären så var det en som stod ut lite extra. En vit mugg med blått tryck och rosa insida, med en vacker dam i hatt med knut och händerna i sidan. Hur kan man inte bli kär i en sån mugg? Och så fick jag min första, men förhoppningsvis inte sista, mugg med guldkant.

Jag älskar de olika trycken med kvinnor och män som ser ut att leva i en annan tid än vår. Och att varje mugg sedan även har en egen färg på insidan, så att varje litet konstverk verkligen är personligt för den som muggen får flytta hem till. Sen är ju också muggarna med olika växter hur vackra som helst, men det är människorna som talar mest till mig.

Åsa Lindström skriver på sin egen hemsida “Jag älskar mitt arbete och fascineras av leran som material, av färgkrockarna och mönstren… Att kunna skapa nya, moderna uttryck i ett så tidlöst material är fantastiskt!”. Personligen drömmer jag om att ha en hel uppsättning av muggar med guldkant att bjuda goda drinkar ur, eller bara ställa som små konstverk här och där i mitt hem.

mugg001 mugg004 mugg019 mugg036

 

Bilder från Åsa Lindströms hemsida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *