NOVEMBER

Första dagen av november, men det kunde inte ha varit mycket tydligare att vi är mitt inne i höst.

De gråa dagarna smälter in i varandra. Vi har lyckligtvis haft en helg av sol, men att det nu regnar mycket gör mig inte så mycket heller. Mina dagar är fyllda av skolarbeten och jobb, mest kanske för att jag försöker få dagarna att gå. Jag mår faktiskt inte så bra av just de här dramatiska årstidsändringarna. Så, vad lyser upp min vardag i november?

Plagg

Det jag letar efter just nu är den perfekta mössan inför kylan som är på ingång. Eftersom det finns en uppsjö av olika varianter blir det dock nästan för svårt att välja. Om någon har något tips välkomnar jag dessa (lämna gärna en kommentar!), men annars kör jag nog på ett säkert kort: Carharrt.

SONY DSC

 

Maträtt

Just nu har jag en väldigt tråkig period med matlådor till skolan och snabba små måltider som jag äter då jag har tid. I helgen tjuvstartade jag dock med en grej som jag nästan tycker är lite busigt: glögg & pepparkakor. Tack vare min vän har jag det här året börjat tidigare med julgodsaker än någonsin tidigare. Men jag är ändå lite tacksam till honom för vem vill inte äta pepparkakor & glögg redan i oktober?

november2

 

Blomma

Igår köpte jag en höstbukett att ha på bordet hemma hos E och mig, bestående av några vackra rostfärgade blommor, några röda bär och en hel del eukalyptus. Sen blev det även så att två pumpor fick följa med hem till vår lilla uteplats, där de nu står dekorerade med mönster. Så hemma hos oss löven med sin frånvaro medan pumpor och blommor får väga upp det kala.

november3

 

Frisyr

Jag visade E en bild på mig själv häromdagen där jag hade långt hår och en -som jag kallar det- fransk lugg. Jag håller just nu på att låta mitt hår växa ut för jag är sugen på att få tillbaka längd i mitt hår. Men när jag visade E bilden blev jag tvungen att fråga “Varför var jag inte nöjd med min frisyr här?”. Det känns som att det ofta är så, inte bara med hår såklart. Men kan vi inte alla ta ett litet steg nu i november mot att bara vara nöjda med det vi redan har när det kommer till utseende?

november4

 

Färg

Alltså, jag vet att det är tråkigt. Men ge mig bara nyanser av grått så blir jag glad.

novmeber5

 

Citat

Jag är väldigt mycket en sån person som lyssnar på samma låtar om och om igen. När jag får en favoritlåt spelas den med största sannolikhet på repeat tills jag hittar en ny låt att spela sönder. I samband med det här älskar jag också att verkligen lyssna på låttexter, för att försöka tolka, tänka och relatera. Så till slut är jag övertygad om att låten var skriven för att jag skulle höra den i just det här skedet av mitt liv. Finns det någon som gör samma som jag?

november6

 

Alla bilder lånade från Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *