Turist i Stockholm

Jag har under de senaste 24 timmarna varit på en mini-semester. Jag tog nämligen tåget till Stockholm över en dag.

Allt började med att jag åkte in till stan igår på eftermiddagen till mamma som hade ryggskott. Men som alltid när man är med mamma så är alla detaljer hela tiden noga uträknade. Mysfaktorn är på 100% vid alla tidpunkter.

Först av allt tog vi en härlig fika tillsammans på café Tårtan, för att sedan gå upp till deras nya lägenhet. En stund av jobb (men självklart med massage och hundgos inkluderat). När vi kände oss lite hungriga tog vi en mysig promenad längs de gamla kullerstensgatorna. Till slut hamnade på en italiensk restaurang där vi tog in varsitt glas vin och varsin tallrik med underbar pasta. Efter det en promenad hemåt, som avslutades uppe på höjden ovanför Södermälarstrand. Jag tog min inre turist i handen för att fota och filma den underbara solnedgången.

E kom lite senare på kvällen också och vi fick bädda ned oss i en 180-säng med nybäddade linnelakan. När vi släckte lamporna kunde vi fortfarande se kyrktornet på Riddarfjärden och när vi vaknade fanns en hel frukost uppdukad i köket.

Vem behöver hotell när Sussi Norberg är ens mamma?

img_0414

 

Vi såg röken… All kärlek och omtanke till alla på Konsthögskolan idag.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *